club social crackers zelf maken recept voor zelfgemaakte crackers antilliaans eten

Zelf club social crackers maken

door Linda Terrizzi

Club social crackers zijn écht van die dingen die je op de Antillen een keer gaat proeven. Ze worden geproduceerd in Zuid Amerika en zijn in bijna elke supermarkt op de eilanden verkrijgbaar. 

Toch is het in Nederland vaak lastig om ze te vinden. In de grote steden kom je de club social crackers wel tegen bij toko’s, maar woon je daar buiten, dan is het maar moeilijk om eraan te komen.



Zelf maken is dan een goede (en ook nog leuke!) optie. Een mooie bijkomstigheid: je mist dan alle slechte ingrediënten, zoals gefractioneerde palmolie en fosfaten, die in de gefabriceerde crackers zitten.

Het is trouwens helemaal niet moeilijk om je eigen crackers te maken. Mocht je crackers willen die extra zacht en romig zijn, dan kun je aan het volgende recept nog een theelepel melkpoeder toevoegen. De crackers kleuren dan ook iets meer.

Afhankelijk van hoe groot je de club social crackers maakt, kun je van dit recept zo’n 20-30 crackers maken.

club social crackers zelf maken recept voor zelfgemaakte crackers antilliaans eten

Ingrediënten

  • 300 gr tarwebloem
  • 1/2 zakje (8 gr) bakpoeder
  • 1 eetlepel honing
  • 1/2 tl zout (+ wat extra om bovenop te strooien)
  • 125 gr roomboter (+ wat extra om bovenop te smeren)
  • 160 ml melk

Bereiding club social crackers:

Verwarm de oven voor op 200 graden. Meng vervolgens alle droge ingrediënten en roer ze goed door elkaar.



Voeg de roomboter toe in blokjes en kneed met de vingertoppen totdat je grove kruimels krijgt.

Voeg als laatste de honing en melk toe, totdat je een stevig deeg krijgt.

Als het deeg te plakkerig is, kun je wat extra bloem toevoegen. Is het juist te droog? Voeg dan wat water toe.

Rol het deeg uit tot ongeveer 3 millimeter dikte. Snijd daarna crackers in de vorm en grootte die jij fijn vindt.



Prik wat gaatjes in elke cracker. Hiervoor kun je bijvoorbeeld een vork gebruiken.

Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg de crackers hier op. Bak ze vervolgens zo’n 10 minuten op 200 graden, of totdat ze goudkleurig zijn.

Haal ze na het bakken direct uit de oven en smeer er wat boter over. Bestrooi met wat zout naar smaak. Laat de crackers vervolgens helemaal afkoelen.

Je kunt deze zelfgemaakte club social crackers in een afgesloten doos of trommel bewaren. Daarin blijven ze zo’n 5-7 dagen goed.


Probeer ook eens

Ben je gek op bakken? Probeer dan ook eens deze traditionele pindakoekjes (lèter di pinda)!


Social media

Wil je op de hoogte blijven van onze nieuwe recepten? Vergeet ons dan niet te volgen op FACEBOOK, PINTEREST of INSTAGRAM.



Voor de nieuwste video’s kun je je gratis abonneren op ons YOUTUBE kanaal.


Social media

Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwe recepten? Volg me dan op FACEBOOK, INSTAGRAM, TIKTOK of PINTEREST. Hier plaats ik leuke updates, nieuwtjes en tips die bij de recepten horen.

Voor de nieuwste video's kun je je gratis abonneren op mijn YOUTUBE kanaal.


Informatie:
recipe image
Recept
Zelf club social crackers maken - recept via Antilliaans-eten.nl
Auteur
Geplaatst op
Bereiding
Kooktijd
Klaar in
Waardering
51star1star1star1star1star Based on 2199 Review(s)

Probeer dit ook eens...

Translate »
error: Alert: Content is protected !!
Dankjewel!
Wat leuk dat je het recept hebt gedeeld... zo wordt onze Antilliaanse keuken steeds bekender! :)